Proč je důležité vybrat vhodné oblečení?

Oblečení na každou sportovní aktivitu.

Dnešní funkční oblečení už dávno neznamená jen věci, které nosíme na cvičení. Projevujeme tím svůj životní a módní styl, i to jak se cítíme. Oblečení, boty a doplňky nám pomáhají nejen se skvěle cítit při cvičení ale pomáhají nám i k lepším výkonům. Ať už preferujete jakýkoliv druh sportovní aktivity - běh, posilovnu nebo různé outdoorové aktivity, je potřeba zvolit správné oblečení, které vám poskytne podporu a pohodlí.

Jaký má vliv na cvičení špatně zvolené oblečení?

Pokud si zvolíte nevhodné oblečení ve kterém se nebudete cítit, ubíráte si tím část motivace a ztrácíte koncentraci. S vhodným oblečením, můžete překonávat své cíle a nemusíte se neustále kontrolovat či upravovat. 

Vybírejte podle toho v čem se cítíte pohodlně ale také nezapomínejte na funkčnost.

xa pro 3d.jpg (348 KB)

Tipy jak vybrat správné oblečení:

Funkčnost a pohodlí 

Kromě módního vzhledu je důležité, aby bylo oblečení funkční a pohodlné. 

Rychleschnoucí materiály, které odvádějí vlhkost od těla, a prodyšné tkaniny, které udržují pokožku suchou, jsou důležitým faktorem. Podle sportovní aktivity si vyberte k tomu takový materiál oblečení, aby vám poskytlo celkové pohodlí a aby plnilo svou funkci při dané aktivitě.

Pokud se například věnujete fitness, možná oceníte těsnější legíny a volnější topy, pro běh budete potřebovat lehké a prodyšné oblečení, které vám umožní volný pohyb a pro outdoorové sporty, oceníte materiály s GORE-TEX® membránou.

Kvalita a trvanlivost

Investice do kvalitního oblečení se vyplatí. Kvalitní materiály jsou základem každého oděvu určeného pro aktivní životní styl. Materiály jako je polyester, nylon, spandex a podobné syntetické směsi jsou běžně používané pro svou odolnost vůči opotřebení, rychleschnoucí povahu a schopnost udržet tvar i při nejintenzivnějším pohybu. Tyto materiály také často nabízejí ochranu před UV zářením a odvádějí vlhkost pryč od těla, což vás pomáhá udržovat v suchu a pohodlí během celého dne. Aby oblečení mělo své správné využití a aby vydrželo, každá aktivita tedy vyžaduje specifické oblečení.

 

Například, pokud se chystáte na venkovní aktivity, jako je horská turistika nebo běhání v terénu, budete chtít oblečení, které je lehké, odolné vůči větru a vodě, a které vás udrží v suchu a pohodlí. Pro trénink v posilovně je důležité oblečení, které poskytuje dostatečnou podporu a pohyblivost, jako jsou kompresní legíny a funkční trička. Pro každodenní nošení pak můžete preferovat oblečení z měkkých, prodyšných materiálů, které vám poskytnou komfort a volnost pohybu po celý den.

Cenová dostupnost

Mýtus o tom, že kvalitní sportovní oblečení je nevyhnutelně drahé, je dávno vyvrácen. Dnes existuje mnoho značek a mnoho možností, které nabízejí vysokou kvalitu za příznivé ceny. Na našem webu ADSport.cz si vyberete kousky, které odpovídají vašim potřebám při daných aktivitách.

Kvalitní a vhodná obuv

Nesmíme opomenout, že i kvalitní obuv je základem pro efektivní trénink, či pohodový trek. Běžce zajisté potěší, využití nejmodernějšího měření došlapu, pomocí Footscanu, u nás na prodejně. Pro nadšence do fitness bychom mohli doporučit Nike Metcon, bota která vás podrží při každém tréninku. Pokud se chcete vydat do přírody, určitě byste měli zvážit obuv s GORE-TEX® úpravou.