Recenze běžeckých bot

Asics GEL-KAYANO 31

Délka čtení: 4 min | Autor: Miroslav a Darina

Pánské běžecké boty Asics GEL-KAYANO 31 jsou inovovaným modelem ikonické stabilní obuvi, který přináší nové technologie a zajišťuje maximální oporu při každém kroku.

Klíčové vlastnosti:

Podešev: AHARPLUS™ - Vysoce odolná podrážka s kvalitními gumovými segmenty poskytuje vynikající přilnavost k povrchu a přispívá k delší životnosti bot.

Mezipodešev: FF BLAST™ Plus Eco - Ekologická pěna zajišťuje měkčí došlap a o 15 % lepší tlumení oproti předchozím modelům. Zároveň vrací o 15 % více energie z každého kroku.

Tlumicí technologie: PureGEL® - Vylepšená verze slavné GEL® technologie, která je nyní o 65 % měkčí a vrací o 4 % více energie, čímž poskytuje mimořádně měkký dopad.

Stabilizační systém: 4D GUIDANCE SYSTEM™ - Revoluční stabilizační technologie, která pracuje s pohybem těla ve čtyřech dimenzích (šířka, délka, hloubka a čas) a zajišťuje adaptivní stabilitu.

Svršek: Technický úplet: Prodyšný a stabilizační materiál doplňuje konstrukci boty. Pata je vyztužená a vybavená poutkem pro snadné zouvání a nazouvání.

Vnitřní stélka: Ortholite® X-55 - Antibakteriální stélka, která poskytuje pohodlí a zabraňuje vzniku zápachu.

Bezpečnost: Reflexní detaily - Zvyšují viditelnost a bezpečnost při běhu v podmínkách se sníženým osvětlením.

Udržitelnost: Recyklované materiály - Až 75 % použitých materiálů je recyklovaných, což odráží závazek společnosti Asics k udržitelnosti.

 NAKOUPIT ASICS GEL-KAYANO 31  

Asics GEL-KAYANO 31 mýma očima:

Nový model od značky Asics, ikonické boty GEL-KAYANO 31, na mě od prvního výběhu, od prvního kroku působil velmi překvapivě. Překvapivě skvěle, musím říct. Moc jsem se na něj těšil, protože vím, že se jedná o inovativní botu s několika parádními benefity. Při běhání už nějaký ten čas sahám spíše po stabilních botách. Ne uplně, že bych měl nějakou větší deformaci došlapu, ale protože patřím do skupiny těch nejtěžších běžců :). A GEL-KAYANO mi nabídlo neskutečný komfort hned od začátku. 

Pěna FF BLAST™ Plus Eco v kombinaci s PureGEL® zajištuje velice silné tlumení, které dělá z běhu opravdu zážitek. Pro chodila je každý krok velmi příjemný, odtlumený, měkký, ale né nějak přehnaně. Stále nad krokem máte kontrolu vy a bota velmi podporuje v jistotě kroku a stabilitě chodidla. Po každém běhu mě daleko méně bolely kolena, kotníky a kyčle než dříve. Pokud disponujete vyšší hmotností jako já, jsou Kayana tou skvělou volbou.

Každou nerovnost odtlumí a inovativní stabilizační prvek 4D GUIDANCE SYSTEM™ vám velmi vhodně pomůže při dělší trase a nějakém náběhu na padání kotníku, či klenby. V případě, že nemáte uplně vytříbenou techniku došlapu, tak vám celkově konstrukce boty musí velmi sedět. Pokud jste pronátor, tak je GEL-KAYANO absolutní nutnost.

Já jsem z nich nadšený i když nemám srovnání s předchozími modely. Běh v Asics GEL-KAYANO 31 je velmi energizující, pohodlný, stabilní a baví mě každý došlap i odraz, dodává mi při běhu výborný pocit ladnosti a plynulosti.

Co se týče svršku, tak je velmi prodyšný, krásně chodidlo obepíná - uvidíme, jak si poradí s chladnějším počasím. Obsahuje několik vkusných prvků, jako reflexní plošky nebo příjemné poutko na jednodušší obutí. Nemám moc rád přehnaně barevné boty, tak i designově mi letošní model sedl. Svěží barevná kombinace ve verzi PARIS, kterou uvidíte ve videu mi vlastně příjde také moc povedená. Asics GEL-KAYANO 31 doporučuji všema deseti.

Je to skvělá, pohodlná bota, která mě motivuje běhat víc, dál a s lepším pocitem.